Mikä on Hulabaloo?

Hulabaloo on huippuvalmentajien vetämä valmennus kaikille niille paritanssijoille, jotka haluavat kehittyä taidoissaan seuratanssin konkaritasolle, eli samalle tasolle Suomen parhaiden lavatanssijoiden kanssa. Hulabaloo muodostaa samalla yhteisön, jossa viedään lavatanssin kärkeä yhdessä eteenpäin.

Hulabaloossa kokoonnutaan aitoon konkaritasoiseen valmennukseen useana viikonloppuna vuodessa. Viikonloppujen välillä harjoitellaan sekä käydään tansseissa, ja Etelä-Suomessa myös viikkovalmennuksessa. Harjoittelun tukena on ennakkomateriaalit ennen viikonloppuvalmennuksia sekä jälkimateriaalit viikonloppujen jälkeen. Lisäksi treeniä auttaa viikonloppuvalmennuksissa saadut vinkit ja kokemukset. Valmennuksissa edetään aiheissa viikonlopusta toiseen, jotta pääsemme syventymään vapaiden paritanssien saloihin. Kannattaa siis olla mukana mahdollisimman ahkerasti.

Valmennuksessa on esillä ajan myötä suurin osa paristakymmenestä tanssilajista, joita lavoilla tanssitaan. Kunakin viikonloppuna keskitytään vain yhteen tanssilajiin, vuoroin suljetun otteen tanssilajiin ja vuoroin avoimen otteen tanssilajiin. Kaikissa lajeissa käsitellään tanssin neljää peruspilaria: tekniikka, vienti ja seuraaminen, kuviot, sekä musiikkiin tanssiminen. Pääpaino on tekniikoilla, jotka vievät tanssia kohti aitoa vapaaseen vientiin ja vuoropuheluun perustuvaa musikaalista tanssia.

Hulabaloossa ryhmäkoot pidetään kohtuullisina, jotta osallistujat saavat myös henkilökohtaista ohjausta. Viikonloput pyritään järjestämään paikoissa, joista on lyhyt matka tansseihin lauantai-iltana. Tanssit ovat osa viikonloppujen yhteistä hauskanpitoa.

Valmentajat Eija ja Timo

Hulabaloolla on myös historia. Hulabaloo-valmennukset käynnistyivät 90-luvulla Eliittivalmennuksen nimellä. Viikonloppuja pidettiin muutamia, lähinnä Etelä-Suomessa. Silloin koko lavatanssin nykymuotoinen kurssitoiminta viikonloppuineen oli vasta alkumetreillään. 2000-luvun alussa pidettiin Hulabaloo-viikonloppuja reilun kahden vuoden ajan vuoroin Etelä-Suomessa ja vuoroin Pohjois-Suomessa. Nyt kolmannella kierroksella valtakunnalliset Hulabaloo-valmennukset alkoivat syksyllä 2018 ja viikonloput saivatkin hyvän vastaanoton innostuneilta tanssijoilta. Ensimmäisellä kaudella 2018-2019 järjestettiin viisi valmennusviikonloppua kahdessa tanssilajissa, Foksissa ja Fuskussa, jotka käsiteltiin huolellisesti. Toinen kausi 2019-2020 käynnistyi Tangolla ja Buggilla, kunnes koronapandemia keskeytti kauden. Tulevana syksynä 2021 pyritään aloittamaan kolmas kausi, mikäli pandemia sen sallii. Lajeiksi on suunniteltu kesken jäänyt Tango sekä uutena Cha Cha.

Nykyään lavatanssikursseja on tarjolla paljon. Niitä järjestetään seurojen viikko- ja viikonloppuopetuksena, kaupallisilla massakursseilla ja suurleireillä. Nämä kurssimuodot ovat välttämättömiä lajin harrastajamäärän ja perusosaamisen takaamiseksi. Hulabaloo toimii valtakunnallisena lippulaivana tanssitaidon kehittämisessä niille, jotka ovat kasvamassa ulos perusopetuksesta ja haluavat haastaa itsensä kaikessa siinä missä lavatanssin huipulla ollaan menossa.

Tietoa valmentajista!