Mikä on Hulabaloo?

Hulabaloo on huippuvalmentajien vetämä treeniohjelma kaikille niille paritanssijoille, jotka haluavat kehittyä taidoissaan seuratanssin konkaritasolle, eli samalle tasolle Suomen parhaiden lavatanssijoiden kanssa. Se on myös tiimi, jossa yhdessä viedään lavatanssin kärkeä eteenpäin Suomessa.

Hulabaloossa kokoonnutaan aitoon konkaritasoiseen valmennukseen useampana viikonloppuna vuodessa. Viikonloppujen välillä harjoitellaan sekä käydään tansseissa. Harjoittelun tukena ovat viikonloppuvalmennuksissa saadut neuvot, vinkit, kokemukset ja materiaalit. Valmennuksissa edetään aiheissa viikonlopusta toiseen, jotta pääsemme syventämään tietotaitoa vapaiden paritanssien saloihin. Kannattaa siis olla mukana mahdollisimman ahkerasti.

Hulabaloossa ryhmäkoot pidetään kohtuullisina, jotta pystymme tarjoamaan osallistujille myös henkilökohtaista ohjausta. Valmennuksessa on esillä suurin osa paristakymmenestä tanssilajista, joita lavoilla tanssitaan. Tekniikan lisäksi esillä ovat myös kuviot, vienti ja seuraaminen sekä musiikkiin tanssiminen. Pääpaino on tekniikoilla, jotka vievät tanssia kohti aitoa vapaaseen vientiin perustuvaa musikaalista tanssia.

Valmentajat Eija ja Timo

Viikonloppujen ohjelmassa keskitytään vuoroin suljetun otteen tanssilajeihin ja vuoroin avoimen otteen tanssilajeihin. Aluksi käydään läpi tuttujen tanssilajien tekniikoita perusteellisesti ja myöhemmin aiheet koostuvat teemoista, jotka esiintyvät useammassa tanssilajissa. Viikonloput pyritään järjestämään paikoissa, joista on lyhyt matka yhdessä tansseihin lauantai-iltana. Tanssit ovat osa viikonloppujen yhteistä hauskanpitoa.

Hulabaloolla on myös historia. Hulabaloo-valmennukset käynnistyivät 90-luvulla Eliittivalmennuksen nimellä. Viikonloppuja pidettiin muutamia, lähinnä Etelä-Suomessa. Silloin koko lavatanssin nykymuotoinen kurssitoiminta ja valmennusviikonloput olivat vasta alkumetreillään. 2000-luvun alussa pidettiin Hulabaloo-viikonloppuja reilun kahden vuoden ajan vuoroin Etelä-Suomessa ja vuoroin Pohjois-Suomessa. Nyt oli aika Hulabaloon kolmannelle tulemiselle!

Nykyään lavatanssikursseja on tarjolla paljon. Niitä järjestetään seurojen viikko- ja viikonloppuopetuksena, kaupallisilla massakursseilla ja suurleireillä. Nämä kurssimuodot ovat välttämättömiä lajin harrastajamäärän ja perusosaamisen takaamiseksi. Hulabaloo toimii valtakunnallisena lippulaivana tanssitaidon kehittämisessä niille, jotka ovat kasvamassa ulos perusopetuksesta ja haluavat haastaa itsensä kaikessa siinä missä lavatanssin huipulla ollaan menossa.

Tietoa valmentajista!